E-Commerce Live

Het halo effect van branding op performance marketing

12:15 25 minutes Roundtable 21
Erik-Jan Koense HelloTV

Brandmarketing en performance marketing. Het lijken vaak verschillende werelden die elkaar niet altijd goed begrijpen. Waar bij brand marketing zachte kpi’s gelden als merkwaarden en merkvoorkeur, zijn de kpi’s voor performance marketing keihard en goed meetbaar zoals leads, clicks en sales.

Maar de steeds bredere professionalisering van digital marketing leidt ons naar nieuwe combinaties. Want als iedereen in jouw markt zijn digital performance en marketingautomatisering op orde heeft, wat gaat dan het verschil maken? Zou branding kunnen leiden tot betere performance en zelfs kunnen werken als enige onderscheidende factor? Kunnen de twee ogenschijnlijk aparte werelden dan toch heel goed samenwerken en elkaar zelfs versterken? Antwoord op deze vragen en hoe dit wel en niet heeft gewerkt tijdens voor HelloTV krijg je tijdens deze talk.

Erik-Jan Koense

Erik-Jan Koense

HelloTV

Als merk succesvol zijn in het continue veranderende landschap van marketing, media en data, is waar Erik-Jan graag mee bezig is.

In maart 2021 is hij gestart bij HelloTV als Director Marketing & E-commerce. Met een enthousiast team hebben ze eind vorig jaar het nieuwe merk HelloTV geïntroduceerd en werken ze dagelijks aan het succes van onze omnichannel formule.

Gelijktijdige sessies