E-Commerce Live

Cross-border Commerce – Hoe Stoov® het snelstgroeiende (+456%) Nederlandse e-commerce merk in het buitenland werd

13:20 30 minutes presentation Stage 5
Guus Brinkman StoovNiek Veendrick StoovBob Rockland Code

Met Stoov® kan iedereen zichzelf op een duurzame en comfortabele manier opwarmen. Met een omzetgroei van 456% in het buitenland is Stoov aanvoerder van de CrossBorder Top 30 en marktleider in Europa. Maar hoe word je succesvol over de grens? Niek Veendrick (CEO bij Stoov®), Guus Brinkman (Head of Data & Tech bij Stoov®) en Bob Rockland (co-founder Code) praten over de uitdagingen en succesfactoren van cross-border commerce. Waarom koos Stoov® voor Shopify? Hoe ziet hun cross-border strategie eruit? En bovenal: concrete tips voor jouw cross-border strategie.

Guus Brinkman

Guus Brinkman

Stoov

Guus Brinkman is de Head of Data & Tech bij Stoov®. Na een hele leerzame start van zijn carrière bij o.a. Greetz & bol.com als online marketeer, kwam Guus als één van de eerste bij

Stoov® in dienst. In het snelgroeiende Stoov® begon Guus als growth hacker en heeft hij van alles gedaan, van online marketing tot de migratie van Shopify & het laten bouwen van een nieuwe website, wat heeft geleidt tot zijn huidige functie als manager van het data & tech team.

Niek Veendrick

Niek Veendrick

Stoov

Niek Veendrick is CEO en mede eigenaar van Stoov®, de Nederlandse maker en bedenker van duurzame warmtekussens. Niek studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en werkte onder meer bij Accenture, VNU en Albumprinter (Albelli). Van 2014 tot 2019 was Niek CEO van kaarten- en cadeaumerk Greetz, waar hij eerder ook Commercieel Directeur was. Tot oktober 2021 was Niek CEO van fintech bedrijf Ikbenfrits. Naast zijn CEO-rol bij Stoov® is Niek actief als investeerder en (advisory) board member bij diverse scale-ups.

Bob Rockland

Bob Rockland

Code

Bob is co-founder van Code. Hij ademt e-commerce sinds hij in in de nineties zijn eerste webshop startte in Vinyl/LP’s. Hij ontdekte Shopify in 2017 en was meteen om: Code werd een 100% Shopify agency. Binnen enkele jaren werd Code de eerste Shopify Plus Partner van Nederland. Als Code’s CCO praat Bob dagelijks met e-commerce ondernemers over uitdagingen zoals cross-border commerce en helpt hij hen opschalen.

Gelijktijdige sessies