E-Commerce Live

De customer journey van The Brownie Box: een beleving vol persoonlijke aandacht

15:20 30 minutes Stage 4
Nicole de Boer PostNLAnne Reijnen-Brouwer The Brownie Box

Wij zijn The Brownie Box. Wij maken graag iemand blij met een lief gebaar.

Persoonlijke aandacht en kwaliteit. Daar staan wij voor. Wij weten als geen ander hoe fijn het is om iemand te verrassen. Omdat iedereen oprechte liefde en aandacht verdient.

Die liefde en aandacht proef je terug in elke hap die je neemt. Maar ook in de beleving die we mensen geven, in de gehele customer journey. Van onze direct mail-campagne om de doelgroep naar onze site te krijgen tot de persoonlijke verpakking proberen we mensen te blijven verrassen. Benieuwd hoe we dat doen én welke rol post hierbij speelt? Dan zien we je graag bij onze presentatie.

Nicole de Boer

Nicole de Boer

PostNL

Als marketeer bij PostNL is het Nicole’s ambitie om iedere marketeer in Nederland bewust te maken van de kracht van de brievenbus. Geloof haar als ze zegt dat de kracht van de brievenbus enorm is. Enerzijds als onderdeel van de mediamix en anderzijds als de meest duurzame verzendoplossing voor e-commerce ondernemers.

Anne Reijnen-Brouwer

Anne Reijnen-Brouwer

The Brownie Box

Als marketingspecialist is Anne’s ambitie eindeloos. Zij grijpt, samen met haar team, elke kans aan om The Brownie Box te laten groeien. Ze zijn niet alleen gek op het ontdekken van nieuwe brownie recepten, maar ook op nieuwe ingrediënten in de marketingmix.

Persoonlijke aandacht en kwaliteit. Daar staan zij voor. Bijdragen aan mensen blij te maken met een cadeautje, daar gaat Anne’s hart sneller van kloppen!

Gelijktijdige sessies