E-Commerce Live

De ultieme Omnichannel strategie om klanten en medewerkers te enthousiasmeren in 2023

15:20 30 minutes presentation Stage 5
Joachim Beckmann Gorilla ServicesYannick Pirard Gorilla Services

Gorilla Services is dé expert op het gebied van klanttevredenheid. Met innovatieve oplossingen en integraties doorbreekt Gorilla Services de barrières tussen sales, support, after sales en marketing waardoor bedrijven als een goed geoliede machine functioneren om het maximale resultaat te behalen.

Tijdens deze sessie wordt duidelijk hoe de nieuwste technologieën van Freshworks de gehele customer journey binnen enkele stappen verbeterd en daarbij de klanten en medewerkers centraal zet. Creëer een naadloos geïntegreerd 360 klantbeeld met behulp van geavanceerde tools.

Het hiernaast hanteren van een passende multichannel strategie creëert gemak voor klanten. Zij genieten van een optimale gebruikerservaring en dit geeft het bedrijfsimago een sterke boost. Gorilla Services biedt ChatGPT integraties en ondersteuning voor meerdere verkoopkanalen zoals Whatsapp, Instagram, SMS en E-mail.

Joachim Beckmann

Joachim Beckmann

Gorilla Services

Als trotse CEO en eigenaar van Gorilla Services is Joachim Beckmann een expert op het gebied van informatietechnologie & professional services. Joachim heeft bedrijven geholpen met hun succesvolle digitale transformatie via geavanceerde SaaS oplossingen. Met zijn passie en toewijding helpt hij IT en SaaS organisaties om hun maximale potentie te verhogen en een optimale ervaring te creëren voor medewerkers en klanten.

Yannick Pirard

Yannick Pirard

Gorilla Services

Yannick Pirard, sales director binnen Gorilla Services is een expert binnen het Customer Experience vakgebied bij Gorilla Services. Met zijn expertise en passie voor klantbeleving speelt Yannick een cruciale rol in het creëren van waarde voor klanten. Door zijn inzet kunnen organisaties profiteren van geoptimaliseerde processen, Omnichannel strategieën en de innovatieve tools van Freshworks. Dit resulteert in een verbeterde klantervaring met een hogere omzet.

Gelijktijdige sessies