E-Commerce Live

Het Oosten eet het Westen als ontbijt wat betreft commerce

16:40 30 minutes Stage 1
John Lin BORG Consulting

Online gaat in China vloeiend over op offline winkelen. Daarnaast bestaan er geen scheidingslijnen meer tussen retail, social, entertainment en gaming. Tencent, TikTok en Alibaba zijn in China helemaal in controle van het creëren van de vraag tot het converteren van de social touchpoints tot de distributie en de feedback verzameling. 

We zien nu pas dat de Westerse tech-giganten als Facebook en Google langzaam die richting op bewegen. China is stiekem een grote bron van inspiratie voor ze. De Chinezen innoveren op een hele andere manier dan wij gewend zijn en zetten nu de trends in digital.

In China passen ze op grote schaal data en AI toe om hun platformprocessen zo ver mogelijk te automatiseren. Hier kan het Westen nog veel van leren. We kunnen namelijk meer met onze eigen data dan we denken.

John Lin

John Lin

BORG Consulting

John Lin is een China tech expert, hij is een spreker en een strategisch adviseur voor BORG Consulting. Daarnaast was hij een voormalig Lead Ecosystem Business Developer en Strategy & Business Developer bij bol.com. John’s missie is om het Oosten en Westen dichter bij elkaar te brengen.

Gelijktijdige sessies