E-Commerce Live

Panel: Duurzaamheid in Fashion

16:40 30 minutes presentation
Simone van Trojen LaDressLieke Pijpers The Next ClosetNoor Veenhoven Project CeceIlona Buddingh-Maas Moderator

Duurzaamheid is een hot topic binnen fashion. Ga in discussie met Simone van Trojen van LaDress, Lieke Pijpers van The Next Closet en Noor Veenhoven van tech-start up Project Cece. Hoe duurzaam zijn hiun activiteiten? Welke stappen zijn er nog meer te zetten? En hoe weeg je af wat je wel en of juist  niet doet?

Simone van Trojen

Simone van Trojen

LaDress

Simone van Trojen had een droom die uitmondde in een prachtig avontuur. Na het afronden van haar rechtenstudie werkte Simone een aantal jaar als corporate executive. Jarenlang was zij op zoek naar dat ene multifunctionele jurkje, passend bij de verschillende rollen die zij vervulde. Een zoektocht die haar er in 2006 toe bracht om haar eigen droomjurk te creëren: LaDress.

Lieke Pijpers

Lieke Pijpers

The Next Closet

Lieke Pijpers studeerde Strategic Product Design aan de TU Delft. Samen met haar compagnon Thalita van Ogtrop begon ze in 2013 The Next Closet; een online marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands designerkleding. Binnen The Next Closet is ze met name verantwoordelijk voor de strategie, financiën en productontwikkeling; de ontwikkeling van het online platform gebeurt in eigen beheer. Hiervoor heeft Lieke verschillende andere bedrijven en initiatieven opgezet (o.a. Circle Economy, Professional Passionates). Een duurzame impact creëren vindt ze belangrijk en is de rode draad door haar ondernemende carrière.

Noor Veenhoven

Noor Veenhoven

Project Cece

Noor Veenhoven is een van de Co-Founders van Project Cece. Tijdens haar studie natuurkunde aan de UvA heeft ze samen met Marcella en Melissa Wijngaarden Project Cece opgericht met als doel het makkelijker te maken eerlijke en duurzame kleding te kopen.

Ilona Buddingh-Maas

Ilona Buddingh-Maas

Moderator

Een duurzame wereld begint bij jezelf. Ilona Buddingh-Maas inspireert je  graag om je eigen visie op duurzaamheid te ontwikkelen, en vanuit daar jouw unieke bijdrage helder te maken en (pro-)actief in te brengen. Zij gelooft dat iedereen enthousiast kan worden voor dit onderwerp en dat het gaat om het vinden van jouw intrinsieke motivatie om bij te willen dragen aan het realiseren van een duurzame wereld voor ons allemaal.

Gelijktijdige sessies