E-Commerce Live

Staying agile in a fast moving world: the case of Blokker Connect!

minutes presentation
Willem Sijbers MiraklSalah Maréchal Blokker

Dit jaar was een jaar als nooit tevoren, met een ongekende impact op het koopgedrag die de e-commerce trends een forse boost gaf. Bedrijven die het belang van een sterke online aanwezigheid eerder niet inzagen, ontdekten al snel dat ze minder kans hadden de crisis goed te doorstaan dan hun digitaal volwassen concurrenten.

Een van deze vooruitdenkende pioniers is Blokker. De Nederlandse retailer besefte al jaren geleden dat het bedrijf uitgebreid moest worden met een nieuw platform, Blokker Connect, om flexibel en wendbaar te blijven in een snel veranderende wereld. Vier jaar later, toen winkels gedwongen werden te sluiten, benutte Blokker zijn ecosysteem met meer dan 450.000 online producten in ruim 2200 categorieën om de klanten hun vertrouwde beleving te blijven bieden. 

Salah Maréchal, e-commerce manager Marketplace bij Blokker, en Willem Sijbers, Solution Engineer bij Mirakl, vertellen welke onderdelen van het Blokker-bedrijfsmodel ervoor zorgden dat ze hun sterke positie voor, tijdens en na de pandemie konden behouden, met een specifieke focus op:

  • Hoe Blokker een assortimentsstrategie aan de hand van third-party sellers heeft ontwikkeld.
  • Waarom het platform model Blokker wendbaarder en flexibeler maakt, waardoor winkelsluitingen en disrupted supply chains minder impact hadden.
  • Hoe Blokker zijn Click & Brick aanbod versterkt en inspeelt op blijvende verandering in consumentengedrag.
Willem Sijbers

Willem Sijbers

Mirakl

Willem Sijbers is Senior Solution Engineer bij  Mirakl. Met meer dan twee jaar ervaring in deze positie bij Salesforce, is hij nu verantwoordelijk voor het aanbieden van productaanbiedingen en de architectuur van Mirakl aan klanten en prospects.

Salah Maréchal

Salah Maréchal

Blokker

Als  eCommerce Marketplace Manager bij Blokker is Salah Maréchal verantwoordelijk voor de overall strategie van Blokker Connect!, het platform waar sales partners producten kunnen verkopen op Blokker.nl. Salah is ook verantwoordelijk voor het aantrekken van verkopers, het doen van onderzoek naar en de implementatie van nieuwe productcategorieën, en de ontwikkeling van het platform in zijn geheel.