E-Commerce Live

Tweedehands, eerste keus

12:40 30 minutes presentation Stage 1
Lieke Pijpers The Next Closet

The Next Closet is dé duurzame marktplaats voor tweedehands merkkleding.

Waarom steeds maar nieuwe kleding kopen als er al zoveel moois is? The Next Closet maakt unieke merkkleding betaalbaar én helpt mensen om geld te verdienen aan hun garderobe. De missie van The Next Closet is om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken. Dit doen ze door mensen te inspireren om te investeren in kwaliteit en hergebruik. Zeg NEE tegen fast fashion en kies voor kwaliteit! Zo zie je er mooi(er!) uit, kun je serieus geld aan je kleding verdienen én help je onze moeder aarde minder te vervuilen.

Tijdens deze presentatie vertelt mede-oprichtster Lieke Pijpers over de e-commerce strategie achter deze marktplaats en het belang van duurzame fashion.

Lieke Pijpers

Lieke Pijpers

The Next Closet

Lieke Pijpers (1984) studeerde Strategic Product Design aan de TU Delft. Samen met haar compagnon Thalita van Ogtrop begon ze in 2013 The Next Closet; een duurzame marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands designerkleding. Binnen The Next Closet is ze met name verantwoordelijk voor de strategie en productontwikkeling, de ontwikkeling van het online platform gebeurt in eigen beheer. Hiervoor heeft Lieke verschillende andere bedrijven en initiatieven opgezet (o.a. Circle Economy, Professional Passionates). Een duurzame impact creëren vindt ze belangrijk en is de rode draad door haar ondernemende carrière. De missie van The Next Closet is om de textielindustrie teverduurzamen en tweedehands kleding mainstream te maken.​

Gelijktijdige sessies