E-Commerce Live

Tweedehands, eerste keus: van e-commerce naar re-commerce

12:40 30 minutes presentation
Lieke Pijpers The Next Closet

The Next Closet is dé toonaangevende online marktplaats in de Benelux voor tweedehands fashion items. Waarom steeds maar nieuwe spullen kopen als er al zoveel moois is? The Next Closet maakt kwaliteit betaalbaar en helpt mensen om geld te verdienen aan hun ‘pre-loved’ garderobes.

Mede-oprichtster Lieke Pijpers vertelt tijdens haar presentatie over de noodzaak en opkomst van ‘re-commerce’ en de voortrekkersrol van The Next Closet hierin. Ze hoopt dat meer bedrijven zich zullen aansluiten bij haar missie om de textielindustrie te verduurzamen en tweedehands, eerste keus te maken. Let’s start this fashion revolution!

Lieke Pijpers

Lieke Pijpers

The Next Closet

Lieke Pijpers studeerde Strategic Product Design aan de TU Delft. Samen met haar compagnon Thalita van Ogtrop begon ze in 2013 The Next Closet; een online marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands designerkleding. Binnen The Next Closet is ze met name verantwoordelijk voor de strategie, financiën en productontwikkeling; de ontwikkeling van het online platform gebeurt in eigen beheer. Hiervoor heeft Lieke verschillende andere bedrijven en initiatieven opgezet (o.a. Circle Economy, Professional Passionates). Een duurzame impact creëren vindt ze belangrijk en is de rode draad door haar ondernemende carrière.

Gelijktijdige sessies