E-Commerce Live

Van nep naar echt: hoe je betrouwbare reviews genereert en nepreviews tegengaat

13:20 30 minutes Stage 4
Raimon Gort Reshift Digital

Ben je benieuwd hoe het er een jaar na de invoering van de nieuwe wetgeving in reviewland voorstaat? De ACM heeft inmiddels boetes uitgedeeld voor het plaatsen van nepreviews en consumenten worden door veel partijen goed geïnformeerd. Maar hoe voorkom je dat je zelf betrokken raakt bij dit soort praktijken?

Tijdens de presentatie krijg je handvatten om nepreviews te voorkomen en consumenten eerlijk en transparant te informeren. Ook leer je hoe je op een goede manier reviews kunt verzamelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je controleproces op orde is.

We bespreken hoe je zelf reviewacties kunt opzetten, hoe je samenwerkingen kunt zoeken met reviewpartijen, vergelijkingsplatformen en fabrikanten/webshops en hoe je gebruik kunt maken van testpanels. Daarnaast gaan we dieper in op Review.nl en wat deze site voor jouw bedrijf kan betekenen.

Kortom, als jij wilt weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw reviews betrouwbaar zijn en je niet betrokken raakt bij praktijken met nepreviews, dan mag je deze presentatie niet missen!

Raimon Gort

Raimon Gort

Reshift Digital

Raimon Gort (1969) is directeur en medeoprichter van Reshift Digital en werkt sinds begin 1991 in de (digitale) media. Begonnen bij ITT World Directories (Gouden Gids), waarna de overstap volgde naar the International Data Group (IDG). Na het vervullen van diverse salesfuncties in verschillende landen werd hij daar in 1995 uitgever, om in 2001 benoemd te worden tot Algemeen Directeur. In 2007 maakte hij de overstap naar CBS Outdoor (nu Global geheten) en trad aan als CEO bij CBS Outdoor Nederland (nu Global geheten) en bestuurder van CBS Outdoor China. Zowel de bedrijven in China als in Nederland waren onderdeel van de beursgenoteerde CBS Corporation. In 2009 maakte Raimon de overstap naar het ondernemerschap. Raimon heeft bestuursfuncties vervuld bij MWG (de Mediawerkgroep), als algemeen bestuurslid en als penningmeester. Vanuit die laatste functie heeft Raimon mede aan de wieg gestaan van de AMMA’s.

Gelijktijdige sessies