E-Commerce Live

Kijkje in de keuken bij ANWB: next level server-side experimentatie

12:40 30 minutes Stage 3
Mariska Buijs ANWB

Bij het inrichten van je experimentatieplatform zijn er nogal wat keuzes die je moet maken.

Bij de ANWB werden experimenten gebouwd door webanalisten, CRO-specialisten en development. Dit kostte veel tijd en maakte dat experimentatie voor een beperkte groep beschikbaar bleef. Door het experimentatieplatform te integreren met een CMS werd deze niet alleen stabiel en toekomstbestendig, maar opende het ook de deur naar het schaalbaar maken van experimentatie.

Mariska neemt je in deze sessie mee in de aanpak van de overgang naar een server-side experimentatieplatform, de uitdagingen die getackeld zijn en de kansen die gecreëerd werden.

Mariska Buijs

Mariska Buijs

ANWB

Mariska Buijs werkt als CRO-specialist bij de ANWB. Ruim zeven jaar geleden publiceerde ze haar eerste a/b-test en daarmee was het hek van de dam. Sindsdien is Mariska gaan leren over CRO en niet meer gestopt. Ze is vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van optimalisatieprocessen en een experimentatiecultuur en werkt hier nog dagelijks aan. ANWB heeft mede dankzij Mariska inmiddels al meerdere nominaties voor onder andere Experimentation Culture awards en Experimentation Heroes.

Gelijktijdige sessies